به گزارش ایرنا، نبیالله مرادی، گفت: برخی به اشتباه قرمزی آب دریاچه مهارلو را ناشی از رشد کشند قرمز میدانند، کشند قرمز در آبهای آزاد و مناطقی از خلیج فارس رشد میکند و دریاچه مهارلو شرایط زیست کشند قرمز را ندارد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس اضافه کرد: جلبک دونالیلا سالینا نوعی ماده بتاکارتن ایجاد میکند که موجب تغییر رنگ آب دریاچه میشود، بتاکارتن خطر اکولوژیک و زیست بوم ندارد و معمولا در فصول خاصی از سال این نوع جلبک شکوفا میشود.
مرادی با بیان این که شرایط برای زیست جلبک دونالیلا سالینا اکنون در دریاچه مهارلو مساعد است گفت: شوری زیاد آب و نور فراوان عامل اصلی زیست این نوع جلبک است و احتمالا تا یکی دو ماه آینده همچنان برخی از سطوح دریاچه مهارلو به رنگ قرمز باشد.
وی بیان کرد: مقایسه جلبک دونالیلا سالینا با کشند قرمز بسیار متفاوت است، کشندهای قرمز سطوح آب را به کلی میپوشانند و مانع از زیست جانواران آبزی میگردند در حالی که در دریاچه مهارلو هر چند جانوران آبزی چندانی زیست نمیکنند اما این اتفاق هم هیچگاه روی نمیدهد.
برخی تحقیقات علمی پرورش جلبک دونالیلا سالینا در دریاچههایی مانند مهارلو، دریاچه نمک قم و دریاچه ارومیه را فرصتی برای استفاده از منابع مهم تولیدکننده بتاکاروتن، حاصل از جلبک سبز تک سلولی دونالیلا میدانند.
در این تحقیقات علمی عنوان شده که دریاچههای نمکی فوق اشباع میتواند منبع اصلی تولید بتاکارتن باشد و تولید تجاری این جلبک را میسر کرده است.
دریاچه مهارلو یا نمک در شرق شیراز واقع شده است.
همشهری آنلاین: معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: بر اثر رشد نوعی جلبک بیخطر برای محیط زیست موسوم به جلبک دونالیلا سالینا سطوح آب در دریاچه مهارلو شیراز به رنگ قرمز در آمده است.
کد خبر 439364
نظر شما